Statoil og partnerne på Åsgard-feltet har tatt en beslutning om å investere omkring 3,5 milliarder kroner for prosjektet Smørbukk Sør Extension, ifølge en melding onsdag.

Smørbukk Sør Extension er beregnet å inneholde 16,5 millioner fat med utvinnbare reserver, og skal bygges ut med en ny undervanns bunnramme koblet opp mot eksisterende infrastruktur i området.

company:stl

For prosjektet Smørbukk Sør Extension er konseptvalget basert på standardutstyr. Det er også gjennomført pre-investeringer slik at tiden fra investeringsbeslutning til produksjonsstart blir så kort som mulig.

Lisensen vil nå tildele flere kontrakter for utbyggingen. Nexans ble i fjor tildelt kontrakten på kontrollkabler.

Boreoperasjonene planlegges startet i januar 2015, mens produksjonsstart er planlagt i september 2015. Levetiden er estimert til 12 år.

- Med planene for Smørbukk Sør Extension er nok en brikke på plass for videreutvikling av Åsgard-feltet. Prosjektet vil bidra til forlenget levetid på Åsgard A, og vil legge til rette for utvikling av nye prosjekter i området, sier Ola Gussiås, Statoils prosjektleder i Feltutvikling for Smørbukk Sør Extension.

Les også: Statoil tildelt 15 lisenser i Mexicogulfen


Kuttet hytteprisen med 8 mill

- Kypros er på vei ut av eurosonen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.