Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, holdt i kveld en pressekonferanse fra hovedkontoret i Stavanger, der han gjorde det klart at Statoil nå vil ha hjem til Norge så mange ansatte i Algerie som mulig.

Vi er i en situasjon der vi ikke vet om vi får alle våre kollegaer trygt hjem. Helge Lund.

De fem Statoil-ansatte, fire nordmenn og en kanadier, som i går klarte å unnslippe gisseltakerne er akkurat nå på vei til Norge, fortalte Lund.

- De har allerede forlatt In Amenas og er på vei hjem. I tillegg har vi sammen med BP (som er en av de to andre operatørene på anlegget i In Amenas, red.anm.) besluttet å ta hjem ikke-kritisk personell andre steder i landet, opplyste Lund.



Tre fly er satt opp til dette formålet, og ifølge konsernsjefen er det 40 Statoil-ansatte som senere i kveld vil bli fløyet til London og deretter bragt videre til Bergen.

Fortsatt usikkert for 9 norske
Statoil-sjefen uttrykte i likhet med statsministeren tidligere i dag, stor medfølelse med de som nå sitter hjemme i Norge og venter i usikkerhet. Lund bekreftet at det fortsatt er ni norske Statoil-ansatte som man ikke har sikre opplysninger om.

- Et samlet Statoil er sterkt preget av situasjonen i In Amenas. Men først og fremst går våre tanker til de berørete familiene som gjennomlever et mareritt. De er nå i en sitausjon der de må vente på informasjon om hvordan det har gått med deres næreste.

Statoil jobber samtidig i nært sammarbeid med både BP og norske myndigheter, for å sikre de ansatte nødvendig hjelp.

- Vi jobber med å gjøre redningsressurser tilgjengelig for alle de berørte. Statoil arbeider sammen med norske myndigheter og BP for å få sendt inn medisinsk personell og medisinske fly. Vi planlegger å sende inn et fly fra Tunisia. Norske myndigheter har også informert oss om at de sender et fly med medisinsk ekspertise, opplyste Lund som berømmet samarbeidet med både BP og norske myndigheter.

Statoil-sjefen var preget av de urovekkende meldingene som har strømmet ut av Algerie gjennom dagen - med ubekreftede og ofte motstridende meldinger om drepte gisler og gisseltakere.

- Vi er derfor i en situasjon der vi ikke vet om vi får alle våre kollegaer trygt hjem. Situasjonen er fortsatt uoversiktelig, uavklart og svært alvorlig, avsluttet Lund pressekonferansen.

Oppdatert oversikt over utviklingen i saken: Alt om gisselsituasjonen i Algerie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.