Iskrystall inneholdt gass, og ga ikke den ønskede avkl#229en for Johan Castberg-funnet.

Iskrystall var det andre av fire prospekter som skal bores i Johan Castberg-området i år. Hensikten er å påvise ytterligere volumer for Johan Castberg-utbyggingen. Første prospekt - Nunatak - resulterte i et lite gassfunn.

company:stl

Fortsetter letingen
- Vårt hovedmål var å finne olje i Iskrystall, men det ble dessverre ikke oppnådd. Vi tror fremdeles at vi kan påvise mer oljeressurser i Johan Castberg-området og vil fortsette letearbeidet vårt med ytterligere to brønner i Skavl- og Kramsnø-prospektene, sier Gro G. Haatvedt, letedirektør for norsk sokkel i Statoil, i pressemeldingen.

«Brønn 7219/8-2, som ble boret av boreriggen West Hercules, har påvist en gasskolonne på omtrent 200 meter», heter det i en pressemelding fra selskapet mandag morgen.

Statoil anslår volumene i Iskrystall til mellom 6 og 25 millioner fat oljeekvivalenter. Det gir i seg selv ikke grunnlag for noen utvinning.

- Det er for tidlig å si hvilken rolle gassen kan spille for Johan Castberg, sier Ørjan Heradstveit, talsmann for norsk sokkel i Statoil til DN.no.

Castberg utsatt
I juni 2013 besluttet Statoil og partnerne i Johan Castberg-prosjektet i Barentshavet å utsette investeringsbeslutningen for prosjektet for å sikre ytterligere modning av ressursbasen og feltutviklingsplanene for prosjektet. I tillegg er det usikkerhet knyttet til de skattemessige rammebetingelsene for prosjektet.

De gjenværende letebrønnene må bli boret og det pågående arbeidet med feltutviklingsplanene må bli fullført før partnerne vil ta en investeringsbeslutning for prosjektet.

Riggen West Hercules skal rett videre til de to brønnene i Skavl- og Kramsnø-prospektene. Statoil regner med å være ferdig med disse rundt årsskiftet.

Les mer:
Her er Norges nye oljeprovins
<b>Dette er nøkkelen til Barentshavet</b>
- Barentshavet kan aldri bli et nytt Nordsjøen