– Det skal bli et sånt «medbrakte ektefeller-program» som inkluderer lunsj i Det hvite hus med Michelle Obama, sier Erna Solberg til VG.

Statslederne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige skal alle besøke Obama i Det hvite hus 13. mai i år. Mens hovedaktørene skal diskutere viktige tema, blir møtet mellom ektefellene mer uformelt.

– Lunsjen er flyttet ut i hagen. Der skal de vel sette opp et partytelt. Det tror jeg blir bra. Jeg er godt vant med partytelt fra speideren, sier Sindre Finnes.

I forkant av møtet skal Finnes få et kurs i de sakene som Michelle Obama har jobbet mye med: jenters rett til utdanning og andre internasjonale kvinnespørsmål.

Solberg antyder overfor VG at mannen kan risikere å bli bydd opp til dans av den amerikanske førstedamen, noe han selv ikke er særlig lysten på.

– «Førstedame»-rollen er jo primært en støttende funksjon for den som er statsminister. Jeg tror jeg skal konsentrere meg om det, sier han.

Les også: - Her, kjære venner, møtes to av Norges store utfordringer

Solberg åpnet Høyres fest med å løfte blikket  

Her er stridstemaene i Høyre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Her presenterer Elon Musk sin nye elbil
Tesla-sjefen viste frem sin nye volummodell Model 3 for første gang.
22:43
Publisert: