Prosessen rundt neste års statsbudsjett har ikke økt entusiasmen for firepartiprosjektet, skriver Dagsavisen.

Nå varsler partilederne i KrF og Venstre at de vil ha en full gjennomgang av budsjettprosessen før neste år.

– Vi må evaluere denne prosessen. Jeg tror det finnes et betydelig forbedringspotensial, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagsavisen.

Både i Fremskrittspartiet, Venstre og KrF har det underveis i forhandlingene vært murring på grasrotplan. Særlig handler det om saker som går langs konfliktlinjene mellom Venstre/KrF og Frp på miljø og innvandringspolitikk.

I KrF har flere understreket at lysten på å gå inn i den blåblå regjeringen ikke er til stede. Samtidig har Venstre-tillitsvalgte truet med å parkere samarbeidet dersom de ikke fikk et tydelig grønt fotavtrykk på det oljesmurte statsbudsjettet.

KrF-leder Knut Arild Hareide erkjenner at regjeringens forslag til statsbudsjett som ble lagt fram 8. oktober ikke skapte hallelujastemning i partiet.

– Jeg tror nok selve budsjettframleggelsen har gitt noen føringer som var utfordrende for begeistringen, sier Hareide.

Ifølge flere kilder Dagsavisen har snakket med vil KrF nå gjennomgå hele budsjettopplegget med regjeringspartiene før neste års forhandlinger.

Les også:
Vi har aldri vært mer europeiske - og mot EU

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.