Da finansminister Siv Jensen (Frp) la fram forslaget til neste års statsbudsjett, hevdet hun at regjeringen har prioritert skattelettelser som fremmer vekst og omstilling. Feil, mener blant andre skatteprofessor Jarle Møen ved Norges Handelshøyskole (NHH).

– Dersom målet er skattekutt som skaper vekst, så kan ikke jeg se at nye kutt i formuesskatten er det riktige svaret, sier Møen til Klassekampen.

– Jeg ville prioritert et høyere bunnfradrag for arbeidsinntekt og skatteletter til lavtlønte. Regjeringen er opptatt av at det skal lønne seg å arbeide, og at folk ikke skal velge trygd framfor arbeid. Større skatteletter til denne gruppen vil trolig være et bedre tiltak for å skape vekst, fortsetter han.

Jensen får kritikk fra flere kanter for oljepengebruken i statsbudsjettet. Økningen er stor, og sjeføkonom Stein Reegård i LO er bekymret.

– Det kan virke som om regjeringen er bundet opp i forpliktelser overfor de høye inntektsgruppene. De faglige argumentene for å kutte formuesskatten har vært pinlig svake, og de klarer jo aldri å sannsynliggjøre at det har positive virkninger for økonomien, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også: Budsjettnederlag for Frps hjertesaker
 

- Vi kan få en større smell enn det regjeringen anslår