Kjerneinflasjonen (KPIJAE), som er konsumprisene justert for avgiftsendringer og energivarer, ventes å falle 0,2 prosent fra midten av juni til midten av juli, tilsvarende en oppgang på 1,2 prosent på årsbasis, viser gjennomsnittet av estimater TDN Finans har innhentet fra syv økonomer.

Les mer:
Sterkeste krone på 9,5 år mot euro: Tror kronen knuser alle rekorder

Venter nedgang i årsveksten
«Trenden er nok opp, men ikke raskt og hakkene fra måned til måned er store. Lavere prisvekst ute og en sterk krone trekker ned, og den innenlandsk lagde prisveksten er heller ikke høy. Vi venter en nedgang i årsveksten i juli - mest fordi prisene steg mye på månedsbasis i fjor sommer. Flyprisene kan lage krøll igjen. Samlet prisvekst vil også falle fordi strømprisene falt raskt videre i juli», skriver Swedbank First Securities i en oppdatering.

«Ikke noe argument for å løfte rentebanen»
«Prisveksten er i underkant av Norges Banks anslag i pengepolitisk rapport i juni. Ikke noe argument for å løfte rentebanen», heter det videre.

Samlet inflasjon ventes å falle 0,4 prosent på månedsbasis og å stige 0,3 prosent over året.

Publiseres 10. august
Konsumprisveksten for juli publiseres fredag 10. august klokken 10:00. Norges Banks alternative mål på underliggende inflasjon, KPIXE, offentliggjøres klokken 14:00 samme dag.

Deltagere: Barclays, DNB Markets, Nordea Markets, Swedbank First Securities, SEB Enskilda, Societe General og Terra Gruppen.

Les også:
Tror Aker Solutions får rekordhøy ordreinngang
Venter oppgang for Subsea 7
- Den verste tørken siden 1956
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.