Den 111 kvadratmeter store, nye loftsleiligheten i Fritznersgate 17B på Gimletoppen i Oslo har gjennomgående "meget høy standard" og heis med egen kode direkte opp i eierseksjonen. Likevel er prisantydningen på 10,95 millioner kroner oppsiktsvekkende høy.

Men nesten 100.000 kroner kvadratmeteren - og uten parkering - til tross: Et tjuetalls interessenter dukket opp på visning i helgen, opplyser partner/megler MNEF Espen Hordnes i Privatmegleren til DN.no.

- Vi har ikke solgt leiligheten ennå, men vi er allerede i diskusjoner med mulige kjøpere, sier han.

- Ja, leiligheten har en høy kvadratmeterpris, men den er ikke noe enestående tilfelle. Flere leiligheter har gått for langt høyere pris både på Tjuvholmen og Gimletoppen tidligere. Gimletoppen har alltid vært et veldig populært boligområde. Man har utsyn mot sjøen, Holmenkollen og indre by - og så er det jo ekstremt sentrumsnært, med en rekke feinschmecker-butikker i nabolaget, sier Hordnes.

 

Luksusleiligheten ligger i et veletablert, usjenert, trafikkstille og særdeles attraktivt boligområde bestående av murgårder i kvartalsbebyggelse på Gimle/Frogner.

- Den har egen privat takterrasse med utsikt over byen og holder veldig høy standard, sier Espen Hordnes.

- Hvem er målgruppen for en slik bolig?

- Det kan være travle advokater som vil bo lettvint til, og så har vi jo hatt noen godt voksne fruer og herrer, både single og par, på visning. Noen på visningen var i 35-40-årsalderen, men de som jakter på en leilighet i denne prisklassen er som regel litt eldre, sier eiendomsmegleren.

 

Han forteller om stort trykk på visninger - også i dette høye prissegmentet.

- Ja, jeg synes vi har et veldig godt trykk om dagen. Det er mange folk på visning, flere enn vi så ifjor, når vi har denne typen leiligheter ute for salg. Og det er ikke bare folk som er nysgjerrige som kommer, dette er folk som har råd til å kjøpe så dyre boliger, sier Espen Hordnes.

Les også: «Billig» kakseluksus på Oslos østkant

Kutter prisen på markedets desidert dyreste sjøeiendom

Boligmarkedet kuppes av dem som eier bolig fra før

Derfor er boligfesten over (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.