Statoil kjøpte fredag en andel på 24 prosent av First Oil på britisk side av Alfa Sentral-feltet for 15 millioner dollar.

Det opplyses i melding fredag.

Det vises til at Alfa Sentral er et gass- og kondensatfelt som inneholder 60 millioner fat oljeekvivalenter, og skal etter planen kobles opp til eksisterende infrastruktur for Sleipner-feltet på norsk sokkel, som Statoil er operatør for. Alfa Sentral vil derfor øke utnyttelsen av Sleipner-anleggene.

-Vi har i Statoil satt oss ambisiøse mål for fremtidig aktivitet, produksjon og verdiskaping. Denne handelen viser potensialet som ligger både på britisk og norsk side av kontinentalsokkelen. Med oppkjøpet i Alfa Sentral øker vi ressursgrunnlaget og styrker arbeidet med å videreutvikle Sleipner-området frem mot 2030, sier Mette Halvorsen Ottøy, områdedirektør for Drift Sør i UPN i Statoil.

Gjennom denne transaksjonen får Statoil en eierandel på 24 prosent i utvinningstillatelse P312 på britisk sokkel. Sammen med PL046 på norsk sokkel dekker disse to tillatelsene Alfa Sentral-feltet. Statoil er operatør for PL046 med en eierandel på 62 prosent.

Det ventes at transaksjonen avsluttes ved utgangen av 2015.

Det vises til at konseptvalg for Alfa Sentral-prosjektet ble godkjent i september 2015. Forhandlinger om en samordning av feltet begynner om kort tid. En endelig investeringsbeslutning skal etter planen tas sent i 2016, med produksjonsoppstart i 2020.

Les også:

Shipping-selskap permitterer 100 ansatte

- Klart fall i aksjer, klart fall i dollar og klart fall i råvarer

Asia i dag: Tidenes kapitalflukt i fremvoksende land

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.