Det opplyser selskapet i en melding onsdag.

Glasser Herlofsen skal erstatte Grace Reksten Skaugen, som på et tidlig tidspunkt informerte valgkomiteen om at hun ikke ønsker å stille til gjenvalg i 2015, ifølge meldingen.

Reksten Skaugen har vært medlem av Statoils styre siden 2002, og har i de seneste år også vært styrets nestleder og leder for styrets kompensasjons- og lederutviklingsutvalg, opplyses det.

Glasser Herlofsen har siden 2012 vært finansdirektør i Torvald Klaveness Gruppen. Hun har tidligere arbeidet med corporate finance og analyse i Enskilda Securities og hatt lederverv i det norske rederiet Bergesen d.y. ASA (senere BW Group). Glasser Herlofsen har også vært styremedlem i Noreco.

Valget til Statoils styre finner sted i selskapets bedriftsforsamling onsdag 18. mars 2015.

Les også:
Ett rom på Frogner = to millioner kroner
Millionær uten en tråd
Denne kommer til å bestemme renten din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.