Statoil tilbakeleverer lisenser i Northland utenfor vestkysten av New Zealand, skriver New Zealand Herald fredag.

Statoil har ikke gjennomført leteboring på blokkene i Northland, men har hentet inn og analysert seismikkdata over et område på 5.000 kvadratkilometer.

Lisensene i Reinga-bassenget utenfor vestkysten av Northland ble tildelt i de respektive lisensrundene New Zealand Block Offer i 2013 og 2014. Statoil er operatør med en 100 prosents eierandel i lisensene som nå tilbakeleveres.

Lisensene Statoil har på sør-østkysten av Nordøya på New Zealand skal det satses videre på. Letedirektør Pål Haremo i Statoil sier til avisen at seismikkinnhenting her kan komme til å starte den kommende sommeren i New Zealand.

I lisensrunden i 2014 ble Statoil tildelt andeler i lisenser sørøst for Nordøya med Chevron som operatør, der begge selskapene har 50 prosent eierandel. Til sammen utgjør lisensene mer enn 25.000 kvadratkilometer på vanndyp mellom 800 og 3.000 meter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Pr-topp tjente 5,5 millioner mer enn sjefen

Fersking på skattetoppen

Anbefalt av DNTV:

Johaug: -Jeg er helt knust, vanvittig fortvila og jeg er forbanna.
Therese Johaug forteller hvordan hun har havnet i den vanskelige situasjonen
02:09
Publisert:

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: