Statoil har sammen med ExxonMobil funnet 1,2 billioner kubikkfot gass i Giligiliani-1-letebrønnen utenfor Tanzania. Det opplyses i en melding tirsdag.

Funnet befinner seg på 2.500 meters dyp på vestlig side av blokk 2, og bringer det totale volumet i blokk 2 til rundt 21 billioner kubikkfot.

- Dette funnet har bevist at gasspillet forlenger seg inn i de vestlige delene av blokk 2, som åpner opp ytterligere prospekter. Suksessraten vår har i Tanzania har vært høy og åpning av et nytt område vil være nøkkelen til fortsettelsen av flerbrønnsprogrammet vårt, sier konserndirektør Nick Maden i Statoil i en kommentar.

Syvende funnet

Giligiliani-1 er for øvrig det syvende funnet i blokk 2, og følger de fem high-impact-funnene Zafarani-1, Lavani-1, Tangawizi-1, Mronge-1 og Piri-1, samt funnet Lavani-2.

Riggen «Discoverer Americas» vil nå starte boringen av Kungamanga-prospektet i den sentrale delen av blokk 2.

Statoil er operatør i blokk 2, og har en eierdel på 65 prosent. ExxonMobil og Tanzanias statsoljeselskap eier de resterende 35 prosentene.

Les også:
- Eiere av de dyrere Teslaene har fått panikk


Oljefondet kjøper to kontorbygg i München

Stort oljefunn i Barentshavet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.