Statoil venter å øke den organiske produksjonen med rundt to prosent per år fra 2014-16, og med tre prosent fra 2016-2018, ifølge kvartalsrapporten fredag.

Det ventes at den organiske produksjonsveksten vil komme fra nye prosjekter i perioden fra 2014 til 2016, og gi en vekstrate på rundt to prosent fra et 2014-nivå som er re-basert for avhendelser.

Tidligere ventet Statoil en vekstrate i produksjonen på rundt tre prosent fra 2013 til 2016.

Statoil opplyser fredag videre at utviklingen i egenproduksjonen i 2015 ventes å gi en vekstrate på rundt fra et 2014-nivå som er rebasert for avhendelser.

Konsernsjef Eldar Sætre påpeker at Statoil vil fortsette å levere produksjonsvekst av høy verdi mot 2018.

 - Vi har en betydelig fleksibilitet i vår brede portefølje av Statoil-opererte eiendeler, og er forberedt på å bruke denne fleksibiliteten for å levere på våre prioriteringer, sier han i en kommentar.

Han bemerker også at det meste av fleksibiliteten vil bli beholdt gjennom 2015.

- Statoil vil imidlertid fortsette å investere i eiendeler av høy kvalitet, og planlegger å levere plan for utvikling og drift (PUD) for Johan Sverdrup i februar 2015, sier Sætre.

Statoil viser til at dets portefølje av landbaserte og ikke sanksjonerte prosjekter inneholder betydelig fleksibilitet, og mer enn en tredjedel av investeringskostnadene i 2017-18 er ikke forpliktet.

Vekst i kontantstrøm fra produserende eiendeler sammen med fleksible investeringsprogrammer gjør at Statoil kan opprettholde den angitte netto gjeldsgrad på 15-30 prosent under ulike prisscenarier frem mot 2018, ifølge kvartalsrapporten.

Les også:
- Påvirket av det betydelige fallet i oljeprisen
- Gode grunner til å stole på Statoil i de fleste spørsmålene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.