Greit, jeg kan være med på at HTC Sensation XL ikke gir noe stort inntrykk på luktesansen, men de andre sansene får sitt med denne store multimediatelefonen.

Multimedia
Sensation XL har fått en 4,7 tommer stor skjerm. Dette er ikke langt unna – bare åtte millimeter – den digre femtommers skjermen på Samsung Galaxy Note. Likevel føles Sensation XL mye mer som en vanlig telefon. Selv om den er stor, er den ikke for stor for de fleste.

Skjermen holder også høy kvalitet og det er en god fornøyelse å se bilder og film på den.

Telefonen kommer også med lyd i samarbeid med hodetelefonprodusenten Beats. Hodetelefoner fra Beats følger med i pakken og når de kobles til settes telefonen i en spesialtilpasset lydprofil som passer perfekt til hodetelefonene. Dette gir eksepsjonelt god lyd når man spiller musikk man har kopiert inn på telefonen, men dessverre fungerer det ikke sammen med nettbasert musikk fra Spotify og Wimp. Lydprofilen passer ikke alle typer musikk heller, men er best til hip-hop, r & b, elektronika og andre dansbare musikkstiler. Klassisk, jazz og en del rock får ikke det samme løftet, men all musikk blir bedre med Beats enn uten.

HTC har antydet at de jobber med å få lydfilteret til å fungere på alle typer lyd ut fra telefonen, noe kundene absolutt fortjener når de betaler opp mot 5.000 kroner.

 

Design
HTC Sensation XL ser på godt og vondt veldig ut som en HTC-telefon. Den har et solid kabinett, men jeg kunne godt tenkt meg et litt mer spenstig utseende. Heldigvis kan du få den i hvitt, så den blir litt mindre kjedelig.

Sensation XL er ganske tung også – over 160 gram – men det gjør ikke noe når den er såpass solid.

Brukeropplevelse
En liten ting jeg både liker og misliker med Sensation XL er at oppløsningen på skjermen er holdt nede selv om skjermen er stor. Det vil si at innholdet på skjermen blir forstørret i stedet for at det blir plass til mer. Det er ganske brukervennlig at ikoner og taster blir større enn på andre telefoner, men ulempen merkes når man skal se på høyoppløste bilder eller film.

Sett under ett vil jeg likevel si at dette er en fordel for brukerne.

HTC fortsetter å videreutvikle sitt Sense brukersystem. Telefonene får stadig nye smarte snarveier og funksjoner. Jeg kunne tenkt meg en mer avansert e-post-app, men den fungerer bra nok til standard bruk.

Sensation XL har ikke så imponerende ytelse når det gjelder datakraft, men den er mer enn bra nok. Batteriet må trekkes frem som en positiv overraskelse, med nesten dobbel kapasitet av hva jeg hadde ventet. Ved enkelte tilfeller kan det holde å lade annenhver dag.

 

Konklusjon
Sensation XL er ganske lik Sensation XE, med skjermen som den åpenbare forskjellen. Prisen er også nokså lik. Likevel har XL enkelte oppdaterte elementer som XE ikke har, som gir en litt bedre brukeropplevelse. Hører du mye på musikk og ikke har noe imot å bruke de medfølgende hodetelefonene er begge telefonene sikkerstikk. Bare velg den skjermstørrelsen du liker best.



Du kan lese telefonens spesifikasjoner hos HTC.

Se også disse testene: