Renewable Energy Corp. opplever at "de fleste" fortsatt er litt forsiktige med å plassere nye ordre.

Det sier driftsdirektør John Andersen jr. i Rec til TDN Finans i Munchen tirsdag.

- Det har vært en lageroppbygging i hele verdikjeden og det er fortsatt usikkerhet rundt hvordan dette vil utvikle seg fremover. Det som fortsatt er tilfellet er at de fleste er litt forsiktige med å plassere nye ordre. Vi har sagt at vi kommer til å ha et tilbudsoverskudd inneværende år og det har vi fått bekreftet sånn som det er nå, sier han.

Andersen jr. ser dog enkelte positive tegn.

- Jeg kan bekrefte at det er betydelig interesse for prosjekter i mange markeder, inkludert Tyskland, Italia, Frankrike og England, så vi ser positive tegn. Men det er først når vi ser en stabilitet i installasjoner og ordreplassering at vi kan si noe veldig fast om dette, sier han.

Periode med markedsturbulens
PV-markedet opplever prisfall som en følge av overtilbud i markedet. Mens produsentene øker kapasiteten, har etterspørselen svekket seg grunnet subsidiereduksjoner i Tyskland og Italia, som er de to største markedene for solcellepaneler globalt.

Hittil i år har prisene falt kraftig. Rec har tidligere kommunisert til markedet sine planer om å kutte produksjonskostnader.

- Da vi gikk inn i 2011, så vi for oss at vi skulle redusere produksjonskostnadene med rundt 30 prosent i Singapore og med rundt 20 prosent i Norge. Dette ville vært mer enn tilstrekkelig for å kompensere for ett prisfall normalt sett, sier Andersen jr, og legger til:

- Nå har vi hatt en periode med markedsturbulens, men hvordan situasjonen blir for året i sin helhet er litt for tidlig å gjøre opp status på nå.

På spørsmål om selskapet vurderer å selge Singapore-fabrikken for å satse på å bli en ren silisium/silangass-produsent, sier Andersen jr. at de er "åpne for å diskutere ulike strukturer, allianser osv." og at en vurdering vil være avhengig av at selskapets forskjellige virksomheter "leverer". Han pekte på at dette er noe selskapet har sagt i lengre tid.

Les også:

Oppgraderer Rec

Rec hentet seg litt inn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.