Oslo Børs endte opp, godt hjulpet av stigende oljepriser. Brent-olje med levering i juli er opp 1,90 dollar til 114,07 dollar fatet.

Renewable Energy Corp (Rec) var blant aksjene som steg markert på Oslo Børs onsdag.

Rec sluttet tirsdag ned 16,7 prosent etter å ha varslet at driftsresultatet i andre kvartal vil bli langt under nivået fra første kvartal. Etter varselet har en rekke selskaper redusert sine Rec-estimater.

Carnegie kutter sine ebitda-anslag med 16 og 8 prosent i henholdsvis 2011 og 2012. Meglerhuset gjør imidlertid ingen store endringer i sine volumanslag da de fra før lå inne med lave volumer, "men prisreferansene fra ledelsen indikerer et raskere prisfall enn tidligere ventet".

"Den fremtidige usikkerheten er fortsatt høy ettersom vi går inn i et miljø med overtilbud, der produsentene kan bli tvunget til å kutte prisene godt under kostnadene for å sikre noe kontantstrøm", skriver Carnegies Preben Rasch-Olsen i en oppdatering.

- Stabil strøm med negative nyheter
Carnegie-analytikeren mener det kan bli vanskelig for Rec å oppnå salgs- og produksjonsvekst på 12-13 prosent for å nå full utnyttelse basert med meglerhusets anslag på en liten økning i den globale etterspørselen i 2012.

"Når det kommer til sentimentet venter vi en stabil strøm med negative nyheter fra sektoren ettersom solarselskaper trenger å redusere dere produksjonsmål for helåret. Det har slått oss som merkelige at de fleste selskaper som har advart mot svakere utsikter i andre kvartal har holdt deres helårsguiding uendret", skriver Carnegie videre.

Nordea Markets kutter Rec-kursmålet til 17 kroner fra tidligere 23 kroner. Også her gjentas en kjøpsanbefaling. Analytiker Morten Normann mener Rec i dag er i en bedre situasjon enn det tilfellet var i 2009.

"Rec har mer eller mindre fullført dets tunge investeringsprogram, driften bedres (overraskende positivt) og ebitda løper nå over en milliard pr kvartal, så Rec bygger raskt ned netto rentebærende gjeld", skriver han.

Renewable Energy Corp. var omsatt for 343 millioner kroner, og endte opp 4,4 prosent til 13,22 kroner.

Frontline fortsatte nedover
Frontline fortsetter ned etter gårsdagens markerte fall.
- Frontline er rigget for å vare, trolig lengst, men tross dette vurderer vi at prisingen er for høy, heter det, og salgsanbefalingen opprettholdes, skriver SEB Enskilda.

Frontline endte ned 11 prosent til 93,8 kroner. Aksjen er ned over 15 prosent den sist uken, og nær 50 prosent de siste 12 månedene.

Les også: - Vanskelig å se gjeninnhenting i tankmarkedet

Les også: - Det blir tungt

Opera opp 10 prosent
Opera Softwares presentasjoner tirsdag kveld i New York blir tatt godt imot blant analytikere. Selskapets langsiktige mål om en omsetning på 1,35-1,60 milliarder kroner i 2013 blir omtalt som "ambisiøse men troverdige".

SEB Enskilda oppgraderer sitt kursmål på aksjen fra 34 til 50 kroner, mens Arctic Securities oppgraderer til en kjøpsanbefaling.

- Selv om forventningene til kapitalmarkedsdagen var høye, leverte Opera på finansielle mål og langsiktige vekstmål bør støtte den høye enden av konsensus og den langsiktige veksthistorien", skriver Arctic Securities i en oppdatering.

Meglerhuset øker sitt driftsresultatanslag for 2012 og 2013 med rundt 20 prosent hovedsakelig drevet av høyere omsetning i AdMarvel og Opera B2C.

Handelsbanken Capital Markets skriver at "Opera er som musikk for mine ører", og gjentar sin kjøpsanbefaling med kursmål 40 kroner. Meglerhuset venter at konsensus vil komme opp etter kapitalmarkedsdagen.

Opera steg 10,2 prosent til 35,7 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 0,51 prosent til 431,73 poeng, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,0 milliarder kroner.

Les også:
Statoil har gjort nytt funn i Brasil
Prosafe vil utbetale mer
Pirater koster Frontline dyrt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.