Det har vært frykt for at Labour ville innta et mer EU-skeptisk ståsted i saken, men Corbyn legger nå ballen død.

– Jeg kan ikke se noe slikt for meg. Det jeg har vært motstander av, og som jeg fortsatt er imot, er hele tanken på at David Cameron skal dra Europa rundt og frata arbeiderne rettigheter, gi opp kampen for å beskytte miljøet, og å gi opp en hel rekke andre ting som er veldig viktige, sier Corbyn til BBC på spørsmål om Labour kan komme til å kjempe for løsrivelse fra EU.

– Jeg kan ikke se det for meg, sier han.

Tvert imot ønsker Corbyn et Europa som står samlet for å fremme en mer sosial plattform.

Den konservative statsministeren David Cameron ønsker å reforhandle Storbritannias EU-medlemskap, og planlegger folkeavstemning innen utgangen av 2017 der folk skal bli spurt om de vil at landet skal forlate EU eller fortsatt bli værende. Hvis utfallet skulle gå i Camerons favør, vil Labour kjempe for å beholde landet i EU ved valget i 2020, legger Corbyn til.

Ifølge en meningsmåling utført av ICM tirsdag, sier nå 43 prosent av britene ja til fortsatt EU-medlemskap, 40 prosent mener landet må melde seg ut av EU, mens 17 prosent ikke har gjort seg opp noen mening i saken.

Les også:

Om Kina: - Har gått baklengs som en full edderkopp

Oljeprisfall ga 315 prosent i avkastning  

Se DNtv: Fem øvelser for raskere løpsprestasjon

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.