I YouGovs nyeste meningsmåling for The Sun tirsdag har både Labour og De konservative 33 prosents oppslutning. Statsminister David Camerons parti har falt 1 prosentpoeng fra søndagens måling, mens Labour forblir uendret.

På Populus' måling tirsdag får begge partiene 34 prosents oppslutning, en framgang på 1 prosentpoeng for både De konservative og Labour sammenlignet med forrige måling 2. mai.

De nye målingene følger dermed trenden fra de siste ukene som viser et nærmest dødt løp mellom de to største partiene i forkant av det spennende valget. Ingen av dem har klart å etablere en ledelse som overstiger feilmarginen på 3 prosentpoeng.

Vil overbevise velgerne

Meningsmålingene har konsekvent vist at verken De konservative eller Labour ligger an til å skaffe seg rent flertall i Parlamentet, og både Cameron og Labour-leder Ed Miliband gjør det de kan for å overbevise velgerne om sin egen fortreffelighet.

– Storbritannia er nå Europas suksesshistorie. Det finnes bare en måte å levere det som virkelig betyr noe, og det er med en sterk økonomi, skrev Cameron i en kronikk i The Independent søndag.

– Jeg lover å gjøre Storbritannia til et mer rettferdig og likestilt land. De konservative foretrekker å sette de rike og mektige først, heller enn Storbritannias arbeidere, kontret Miliband i samme avis.

Koalisjonsvillig Clegg

Samtidig som Cameron og Miliband kniver om ledelsen, har visestatsminister Nick Clegg, som leder sentrumspartiet Liberaldemokratene, stått i fare for å miste plassen sin i Parlamentet.

Ifølge de siste meningsmålingene kan det likevel se ut til at Clegg kan berge plassen.

Og i et intervju med BBC Radio 4 antyder han at Liberaldemokratene er villig til å starte koalisjonsforhandlinger med det partiet som får flest stemmer i torsdagens valg, enten det blir De konservative eller Labour, skriver avisa The Guardian.

Les også:
– Hvis du bruker 40-50 timer i uken på studiene er det fortsatt rom for å jobbe litt
Meglerhus: Nå knuser svenskene oss
Her er prisen for Audi Q7 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.