– Å gå ut av EU vil hindre investeringer, true arbeidsplasser og sette økonomien i fare. Storbritannia vil være sterkere, tryggere og bedre stilt innenfor EU, heter det i et brev som er signert i alt 36 av de 100 viktigste selskapene på London-børsen.

– Næringslivet trenger uhindret adgang til det europeiske markedets 500 millioner mennesker, står det videre i brevet med underskrivere som telekomgiganten BT, oljeselskapet BP og flyselskapet EasyJet.

Storbritannia holder folkeavstemning om EU-medlemskapet 23. juni.

Nei-siden påpeker at to tredeler av de såkalte FTSE 100-selskapene ikke har signert, noe den mener viser et spenn i næringslivets syn på EU.

– Det er andre, normale faktorer som vil avgjøre om britisk næringsliv fortsatt lykkes med å investere og vokse, sier Richard Tice i nei-kampanjen Leave. EU til BBC.

– Brexit vil redusere unødvendige regelbyrder og kostnader for næringslivet som kan brukes til å investere i flere arbeidsplasser, ikke færre, mener han om en britisk utmelding.

Men usikkerheten rundt utfallet av folkeavstemningen i juni fikk mandag uansett kursen på det britiske pundet til å falle til det laveste nivået siden 2009 målt mot amerikansk dollar.

Les også:
Hvert tredje danske selskap går med underskudd

Bill Gates støtter FBIs kamp mot Apple  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert: