Den britiske sentralbanken Bank of England har besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,5 prosent på dagens rentemøte, opplyser banken i en pressemelding torsdag.

Åtte av de ni medlemmene i sentralbankens pengepolitiske komité stemte for å holde renten uendret på møtet.

Forrige gang renten ble endret var da den ble satt ned med 0,5 prosentpoeng til rekordlave 0,5 prosent i mars 2009.

Rammen for verdipapirkjøp blir holdt uendret på 375 milliarder pund etter dagens rentemøte. Samtlige ni medlemmer stemte for å holde rammen uendret.

Inflasjonen i Storbritannia er fremdeles langt under målet på to prosent. I september var årsveksten i konsumprisene på minus 0,1 prosent.

Den pengepolitiske komiteen anslår at rundt 80 prosent av avviket opp til inflasjonsmålet skyldes fall i prisene på energi, mat og andre importerte varer, mens 20 prosent skyldes avdempet kostnadsvekst innenlands.

Samtidig understreker komiteen at utsiktene for veksten i verden er blitt svakere siden forrige inflasjonsrapport i august. DeT positive momentumet i innenlandsk økonomi vurderes imidlertid å være rimelig motstandsdyktig. Selv om veksten har avtatt noe, ser sentralbankens pengepolitiske komité for seg at den tar seg opp mot midten av neste år.

Vekst i innenlands etterspørsel vil derfor være sterk nok til å ta unna for ledig kapasitet det neste året. Komiteen ser for seg at kostnadspresset vil øke som et resultat av høyere lønnsvekst. Inflasjonen er likevel ventet å holde seg under én prosent frem til andre halvdel av neste år på grunn av effektene fra lavere energipriser og prisene på andre importerte varer.

Komiteen ser for seg at inflasjonen tar seg opp mot målet på to prosent i løpet av den neste toårsperioden.

Nordea Markets, som egentlig ventet at Bank of England ville heve renten allerede i første kvartal neste år, konstaterer at sannsynligheten for den prognosen er redusert etter dagens møte.

- Sjansen for en utsettelse av «lift-off» i Bank of Englands rente til 2. kvartal 2016 er nå høyere, skriver sjeføkonom Johnny Bo Jakobsen i en oppdatering torsdag.

Les også:

Kronen styrkes mot alle de store valutaene  

Her er Oslos nye bydel

Norwegian fløy høyt på børsen

Se DNtv:

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.