DNB Livsforsikring opplyser at hvis ventet avkastning i hele oppreserveringsperioden oppnås, vil eiers belastning være rundt 36 prosent av det totale oppreserveringsbehovet på 13,3 milliarder kroner.

Det opplyser DNB i en melding torsdag.

Onsdag kveld opplyste Finanstilsynet at det kan gi samtykke til opptrappingsplaner med en varighet på inntil syv år for oppreservering.

«Dette er over 20 prosent, som Finansdepartementet mente var en rimelig belastning for eiers regning, og som er lagt til grunn i DNB Livsforsikrings investorkommunikasjon», skriver DNB i meldingen.

Årlig belastning på 0,7 milliarder

Det vises til at 36 prosent utgjør rundt 4,8 milliarder kroner, eller en årlig belastning på rundt 0,7 milliarder kroner, mens 20 prosent utgjorde rundt 2,6 milliarder kroner, altså en merbelastning på totalt rundt 2,2 milliarder kroner i syv års perioden, eller en årlig belastning på ca. 0,3 milliarder kroner.

DNB Livsforsikring i dag har en kapitalforvaltningsstrategi som innebærer en ventet avkastning de neste tre årene for fripoliser i området 4,5-5,0 prosent og noe i overkant av 4,0 prosent for ytelsespensjon.

Kundenes andel av avsetninger for langt liv innenfor Offentlig marked var i hovedsak ferdig finansiert ved utgangen av 2013, slik at kun egenkapitalbidraget gjenstår.

DNB Livsforsikring opplyser at som følge av beslutningen om å avvikle Offentlig marked vil et egenkapitalbidrag på rundt 0,3 milliarder kroner bli kostnadsført i sin helhet innen utgangen av 2015, hvorav rundt 1 milliarder kroner vil bli kostnadsført i første kvartal 2014.

For fripoliser og ytelsespensjon for bedriftsmarkedet vil egenkapitalbidraget fordeles tilnærmet lineært over syvårsperioden forutsatt lik avkastning hvert år.

«I lys av Solvens II vil DNB Livsforsikring også etter dette være et godt kapitalisert selskap og i henhold til plan være tilfredsstillende på vei mot en solvensgrad på over 100 prosent når Solvens II blir implementert 1. januar 2016», heter det i meldingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.