Petrobras har inngått avtaler med Seadrill, Odfjell, Sete Brasil, Queiroz Galvao, Petroserv og Odebrecht for leie og drift av 12 flytende boreplattformer, opplyses det i en melding fredag kveld.

Enhetene skal bygges i Brasil med et nasjonalt innhold på mellom 55 og 65 prosent. Etter bygging vil enhetene bli befraktet inn av Petrobras i 15 år. De 12 riggene er en del av en pakke av 21 plattformer som har blitt fremforhandlet med Sete Brasil.

9. februar meldte Petrobras om godkjenning av 21 rigger med Sete Brasil til en snittrate på 530.000 dollar pr dag, og en avtale med Ocean Rig for fem rigger til en rate på 548.000 dollar. Varigheten på begge kontraktene var på 15 år.

Seks av de 12 enhetene vil være boreskip og vil bygges ved

Jurong Shipyard Aracruz. Tre vil bli driftet av Odfjell og tre av Seadrill.

De resterende seks enhetene vil være semirigger, som skal bygges ved Brasfels-verftet i Angra dos Reis. Tre av enhetene vil driftes av Queiroz Galvao, to av Petroserv og en av Odebrecht.

De 12 enhetene vil bli levert fra 2016, og vil i hovedsak bli brukt til boring av brønner i presalt-områdene i Santos-bassenget. Riggene kan operere i dybder på inntil 3.000 meter, med en boring kapasitet på inntil 10.000 meter.

Les også:
<b>- Lund nærer politiske ambisjoner i det stille</b>
Kurdistan gjenopptar oljeeksporten
Lundin slo forventningene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.