Nyheten om at det totalt blir utlyst 54 nye blokker i Barentshavet, ble kunngjort av olje- og energiminister Tord Lien (Frp) på Sandefjordsmessen i Vestfold tirsdag ettermiddag.

Over 40 av de utlyste blokkene har blitt frarådet lyst ut eller anbefalt utlyst med boretidsbegrensninger av Polarinstituttet. Dette støtter Venstre.

– Det er snakk om veldig sårbare områder, så vi lytter til de faglige rådene som er gitt av Polarinstituttet, sier nestleder og klimapolitisk talsperson Ola Elvestuen (V) til NTB.

Krf-leder Knut Arild Hareide er enig med Elvestuen.

– Vi får en mulighet når saken skal opp i Stortinget. Og jeg tror vi får med oss Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet når det legges vekt på de miljøfaglige rådene, sier han til NTB.

Tidligere tirsdag ble det klart at iskanten trekkes lenger nord. Nå går den nord for alle områder som er åpnet for oljevirksomhet.

– Det er ikke bare spørsmål om at det er miljømessig uforsvarlig å bore i disse områdene, det har også et økonomisk aspekt ved seg. Nå når oljeprisene faller, er det da lønnsomt å bore etter olje i områdene? spør Elvestuen.

– Det som er det avgjørende nå, er den politiske behandlingen i Stortinget, avslutter han.

LES OGSÅ: Petro Arctic: – En gledens dag i nord

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.