– Dette er en fantastisk nyhet, dette gir en langsiktighet vi trenger. Vi er først og fremst veldig, veldig glade, sier prosjektdirektør Nina K. Jonassen i Petro Arctic til NTB.

Nettverket har samarbeidsavtaler med oljeselskapene som har felt i drift eller under utvikling i Norskehavet Nord og Barentshavet. Porteføljen omfatter Snøhvit og Norne i drift, Goliat og Aasta Hansteen med Polarled under utbygging samt Johan Castberg under utvikling.

Jonassen er kjent med kritikken av konsesjonsrunden, men ser selv kun positive ringvirkninger av leting og utvinning i Barentshavet:

– Vi mener verdens energibehov tilsier at det må letes etter ressurser her. At iskanten er justert og områdene nå åpnet ser vi kun som positivt.

LES OGSÅ: Oljeindustrien jubler over omstridte utlysninger

Statoil: – Tilgang til nytt leteareal er godt nytt

Sundtoft: Ikke noe knefall for oljebransjen  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.