Den nordiske transportarbeiderføderasjonen anbefaler sine 48 medlemsorganisasjoner å utføre sympatiaksjoner mot Norwegian. En slik streik kan ramme i løpet av et par uker.

Det melder NRK og VG tirsdag.

-Vi har oppfordret de nordiske landene til å streike med Parat. En slik streik kan ramme i løpet av et par uker, sier en representant for fagforbund i de nordiske landene til NRK.

Sekretariatsleder Peter Lövkvist i Nordisk Transportarbeiderføderasjonen sier de sender en anbefaling til alle sine medlemsforbund om å gå til sympatiaksjoner mot Norwegian, skriver VG.

På direkte spørsmål fra VG om de ønsker å lamme Norwegian fullstendig, svarer Lövkvist følgende:

-Om man ikke kommer overens med det norske fagforbundet, så kan det bli en av konsekvensene. Forbundene stiller opp for hverandre, sier han.

Informasjonssjef i Norwegian mener det at Nordisk Transportarbeiderføderasjon nå anbefaler å gå til sympatiaksjoner mot Norwegian kun forverrer situasjonen.

-Vi synes dette er veldig trist fordi det ikke bidrar til noe annet enn å gjøre situasjonen enda verre for våre passasjerer og skape utrygghet blant alle våre ansatte, inkludert fagforeningenes egne medlemmer. Vi synes det er oppsiktsvekkende at disse fagforeningene er så lite opptatt av å trygge arbeidsplassene, ikke minst for egne medlemmer, sier Sandaker-Nielsen til VG.

Les også: Der gikk dollaren i åtte kroner

Kritisk til Kinas nye solkonge

- Vi er veldig optimistiske  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.