Partene i Norwegian-konflikten begynner å nærme seg, og det har kommet signaler som kan tyde på at streiken kan ta slutt, melder VG.

Kilder som følger forhandlingene fra innsiden, sier ifølge avisa at det har skjedd et stemningsskifte, og at begge parter er blitt enige om å rette all energi mot å finne en løsning.

Flygerne i Norwegian har streiket siden i forrige uke. Streiken har hittil rammet rundt 150.000 passasjerer.

Søndag kveld tok partene pause, halvannet døgn etter at forhandlingene i Norwegian-konflikten ble gjenopptatt.

– Vi har forhandlet i mange timer. Nå er partene, det vil si Parat, Norwegian Pilot Union og selskapet enige om å ta en pause og fortsette i morgen, sa Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB klokka 21 søndag kveld.

Han understreket at «det er ikke noen dårlig tone mellom partene».

Selv om partene hadde gjenopptatt forhandlingene et døgn tidligere, ble det tydelig ut over søndagen at man ikke kunne vente en snarlig forhandlingsslutt.

Det ble imidlertid tolket positivt at begge parter var svært ordknappe og hemmelighetsfulle. Det kan tyde på at de er inne i en avgjørende fase.

 

LES OGSÅ: Analytiker: – Mye står på spill for Norwegian

Frykter andre arbeidsgivere skal ta etter Norwegian

Norwegian hadde allerede registrert dansk datterselskap  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.