Streiken blant svenske piloter i SAS rammer 18 flygninger til og fra Norge mandag.

– Totalt er 2.350 passasjerer påvirket av innstillingene. De som er berørt skal ha fått en SMS om dette, og det vil ligge oppdatert informasjon på SAS.no under «flight status», sier pressekontakt Cathrine Sandegren i SAS til NTB.

Alle de berørte flygningene går mellom Arlanda i Stockholm og Oslo Lufthavn mandag. Totalt fører pilotstreiken i SAS til 230 innstilte avganger til, fra og innenlands i Sverige.

Tolv flygninger går med norsk personell og blir gjennomført som planlagt mandag. Flyselskapets pressekontakt i Norge, Knut Morten Johansen, poengterer at det jobbes intensivt med å finne løsninger for passasjerer som skulle reist med fly som er berørt av streiken.

– Vi klarer som oftest å finne løsninger. Konflikten berører derfor bare i liten grad våre norske reisende, såfremt de ikke skal fly i Sverige og ut av Sverige. De interkontinentale flygningene til og fra Sverige går dessuten som planlagt, sier Johansen til NTB.

Og desperate svensker som vil til Frankrike og se landslaget spille under europamesterskapet i fotball, blir i stor trad fraktet til Norge med fly som har norsk personell og fløyet videre herfra til Frankrike, opplyser Johansen.

Les også:  SAS-streiken i Sverige fortsetter

Asia i dag: Det ulmer i Kina

Obama: – Florida-massakren var en terrorhandling

Se DNtv:
Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.