– Vi kan streike lenge, vi, sier nestleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til Klassekampen.

Verken Utdanningsforbundet eller KS har gitt signaler om at de vil ta initiativ til å finne en løsning på konflikten.

Streiken starter med 33 lærere i Bergen, men blir trappet kraftig opp ved skolestart. Bare de nye førsteklassingene blir skånet.

Ved utgangen av 2013 hadde Utdanningsforbundet 733 millioner kroner i streikekassa. Inkludert egenkapital fra ordinær drift oppgir forbundet at de nå har cirka 1 milliard kroner å bruke på en eventuell streik. I tillegg kommer penger som det er vanlig at fagforeningene samler inn som ekstrakontingent fra ikke-streikende medlemmer under en langvarig konflikt.

– Jeg tror dette kan vare lenge fordi kampviljen er ganske stor hos lærerne. Jeg tror folk flest er oppgitt og lei av dette styringssystemet man blir utsatt for. Det er der man henter kampviljen fra, sier Alexander Fjellestad som er medlem i forbundet og én av mange bak kampanjen for å få medlemmene til å stemme nei i uravstemningen.

LES OGSÅ: Han tjener 70 millioner kroner i året

- Jeg kom til Lillehammer, der sto jeg og grein i striregnet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.