Ulla Lunder (52) fikk en halv million mindre enn forutsatt for huset sitt på Holmen i Oslo. Det var i ferd med å torpedere tilsammen tre bolighandler, skriver Dagens Næringsliv.

Men da to eiendomsmeglere klarte å overtale kjøpere og selgere til å tøye strikken en smule for hva de kunne betale og akseptere av bud, ble handlene berget.

- Ved at alle parter ga seg litt, fikk vi handelen igjennom. Alternativet hadde vært at det ikke ble noen handler i det hele tatt, sier Magne Værnes i Ring Eiendomsmegling og Christian Mathiesen i Krogsveen til DN.

Sjekk boligprisene der du bor

Løsningen
Ulla Lunder fikk inn et bud på 6,4 millioner på tomannsboligen med takst 6,9 millioner kroner. Hun hadde samtidig lagt inn bud på to rekkehus med hhv. 3 millioner og 3,2 millioner, med forbehold om salg av tomannsboligen for 6,9 millioner. Budene var akseptert av selgerne, forutsatt at Lunder fikk solgt i løpet av en måned.

Når treffer boligmarkedet bunnen? Diskuter saken nedenfor!

Som trygdet har ikke Lunder mulighet til å ta opp lån, og hadde et regnestykke som innebar at hun måtte få minst 6,7 millioner for å kunne gjennomføre rekkehuskjøpene.

Da ble løsningen følgende avtale:

1) Selgere av rekkehusene går med på å slå av prisen til Ulla Lunder og datteren med tilsammen 300.000 kroner.

2) Ulla Lunder går med på å selge sin tomannsbolig, der hun og datteren bor i hver sin leilighet, en halv million kroner under taksten på 6,9 millioner kroner.

3) Dersom Ulla Lunder oppnår mer enn minimumsprisen hun må få for å kunne betale rekkehusene, deles overskuddet

Tips oss om boligsaker!

Tøyelig verdi
- Målet er å selge til markedsverdi. Men markedsverdien er den verdien man faktisk får solgt for der og da. Når alternativet er å ikke få til salg, kan løsninger som denne være svært attraktive, sier Værnes til avisen.

- Det er spennende å prøve, og å få til en god avtale. Den viser at det er mulig å få til bolighandler, selv i dagens marked, bare partene tar realitetene i markedet inn over seg, sier Mathiesen til DN.

Meglerne er klare på at slike bud med forbehold om salg av egen bolig kan være risikabelt - både for kjøper og selger. - Det er viktig å avtale tidsfrister og minimumssummer, presiserer Magne Værnes og Christian Mathiesen.

Gir opp å arrangere visninger

Når treffer boligmarkedet bunnen? Diskuter saken!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.