I sin rapport for kvartal tre i 2014 skriver Netflix at de i de siste tre kvartalene før denne har underestimert hvor mange nye abonnenter strømmetjenesten skulle få, men at man nå hadde regnet med at enda flere ville tegne abonnement.

I april økte Netflix prisene for nye kunder i USA – fra 7,99$ til 8,99$.

Høyere priser – mindre vekst

Det fikk konsekvenser først i 3. kvartal. I 2013 tegnet 1,3 millioner amerikanere abonnement med Netflix i 3. kvartal, mens var tallet 1 million i år.

– Hovedårsaken er de litt høyere prisene vi har nå sammenlignet med i fjor. Litt høyere priser fører til litt mindre vekst, skriver Netflix i sin kvartalsrapport.

Abonnementstrøbbelet ga ytterligere Netflix-trøbbel på børsen i New York, der aksjekursen falt med 25 prosent under etterhandelen, ifølge Forbes.

Fengselsdrama utsatte abonnementsfallet

Netflix hadde i 3. kvartal salgsinntekter på 8,02 milliarder kroner, mot 5,8 milliarder kroner i samme kvartal i 2013, noe som var omtrent som forventet.

Netflix-sjefen Reed Hastings trekker i kvartalsrapporten frem sesong 2 av ”Orange Is The New Black” som en årsak til at effekten av de høyere abonnementsprisene ikke fikk en effekt før sent i 3. kvartal.

Det er anslått at en av fem norske husstander abonnerer på Netflix, og på verdensbasis har den strømmetjenesten over 50 millioner abonnenter.

Høyere pris for nye brukere

Ifølge nettstedet Variety har selskapet innført et månedlig pristillegg på 40 kroner for såkalt 4K-innhold, det vil si filmer og serier som er tilgjengelig i Ultra HD-oppløsning – den høyeste kvaliteten på markedet.

Serier som «Breaking Bad» og andre sesong av ”House of Cards” er blant innholdet som er produsert i 4K-kvalitet og dermed går under den nye premiumpakken.

Eksisterende brukere får fremdeles dette inkludert i sin standardpakke på 79 kroner, mens nye brukere kun får se høykvalitetsinnholdet dersom de kjøper det dyreste abonnementet.

Netflix har allerede i noen måneder hatt et utvalg av serier og filmer i denne kvaliteten, noe eksisterende brukere har fått inkludert i sin standardpakke for 79 kroner. Denne ordningen fortsetter for de eksisterende kundene. Derimot vil nye abonnenter kun få se høykvalitetsinnholdet dersom de kjøper det dyreste abonnementet.

LES OGSÅ:

Dyrere Netflix for kvalitetsbevisste

Amazon åpner hele biblioteket for åtte pund i måneden

- Det er jakttid på kabelkunder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.