Les også: Slik løste de boligfloken

Anne-Marte Karlsen (21) syntes det ble litt for mye mas, rot og mangel på regler i bofellesskap. Nå stortrives hun alene på studenthybel på Grünerløkka i Oslo.

– Her slipper jeg å rydde opp etter andre og skrive meg på liste hvis jeg vil dusje klokken 07, smiler markedsføringsstudenten.

Flunk ny
I august flyttet hun inn i en flunkende ny hybel som hun fikk gjennom Anker Studentboliger. Månedsleie: 5800 kroner for 18 kvadratmeter. Det lille krypinnet har kjøkkenkrok og eget bad – en drøm for Karlsen.

– Det er jo et mareritt hvis man for eksempel er syv–åtte jenter som må dele på ett bad. Bofellesskap var ingenting for meg. Hvis man ikke har klare regler, er det alltid én person som tar ansvar. I bofellesskapet jeg var del av, var den personen meg. Man blir rimelig lei av andres rot. Jeg har nok med mitt eget rot, sier studenten, som går andre året på en bachelor på Markedshøyskolen.

Ikke ensomt
Hun synes prisen hun må betale for å bo alene er høy, men likevel akseptabel.

– Det er så deilig å bo et sted hvor alt er nytt og fresh. Det er ikke billig, men jeg er veldig fornøyd. I begynnelsen slo tanken meg at det kanskje kunne bli litt ensomt å bo alene, men så langt har det gått overraskende bra.

Les også: <b>Christoffer Sapienza (23) : Kjøpte leilighet alene, bor med kompis</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.