Dette leserinnlegget er skrevet av Mímir Kristjánsson og står på trykk i Dagens Næringsliv.

De respekterer ikke grunnleggende norske verdier. De bygger opp sine egne parallellsamfunn på siden av storsamfunnet. De sier de blir syke av Norge. Nei, vi snakker ikke om radikale muslimer. Ingen grupper er så dårlig integrert i det norske samfunnet som milliardærene.

-Avsporing
Dagens Næringsliv avlegger meg og min bok «De superrike» en visitt den 11. oktober. Oppsiktsvekkende nok synes avisa å etterlyse sterkere innslag av kommunisme og væpna revolusjon i boka. Det er, nær sagt som vanlig, en avsporing.

<b>Leder DN: Sutrerne</b>

Man trenger ikke være marxist for å la seg sjokkere av sytekulturen og kravmentaliteten blant norske milliardærer. Man trenger ganske enkelt å stå for grunnleggende norske verdier.

Integreringsproblem
Det gjør nemlig ikke norske milliardærer. De superrike er blitt vårt største integreringsproblem.

E24 kartla i 2007 Facebook-vennene til Kapitals 400 rikeste og deres 500 arvinger i samarbeid med Universitetet i Aarhus. Tilsammen fant de mer enn 26.000 relasjoner blant de 900.

Hvert år avholdes det såkalte Rococo-ballet i Oslo på Grand Hotel. Her står fire par søkkrike foreldre som arrangører for et ball som blant de unge deltakerne går under økenavnet «p#229sballet».

Bør bremse forskjellsveksten
Det nordmenn flest oppfatter som verdens beste land å bo i, ser Olav Thon på som «den siste Sovjetstat». Og det vanlige folk ser på som et sentralt mål for politikken – økonomisk utjevning mellom fattig og rik – er i milliardærenes øyne misunnelse.

Når en gruppe som de superrike mister kontakten med resten av befolkningen, fører det til gjensidig mistillit og økt sosialt konfliktnivå. Derfor bør vi gjøre noe for å bremse forskjellsveksten.

Les også:

Mimir (25) fillerister de rike

3980 kroner for mat og møblert hybel på beste vest

- Vil du sponse studiene våre? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.