Hun hadde ingen toppkarakterer på cv-en da hun var på vei ut i arbeidslivet. Men hun var en svært god basketspiller, visste hva hun ville og hadde tro på seg selv. Etter å ha sendt inn en søknad "på slump" til SEB i Stockholm i 2007, fikk hun jobben. Og hun glemmer aldri første dagen på jobb:

- Det var akkurat som å ta t-banen og havne midt på Times Square. 250 mennesker sto i handlerommet og skrek og hoiet, og jeg tenkte: Hva er det her!? Det var sånn energi i rommet. Wow, hvilken action! Her hører jeg hjemme. Her vil jeg jobbe, tenkte jeg.

Det skulle imidlertid ta litt tid før hun innså: Hvor var alle de andre jentene? For på Ericas jobb var det stort sett menn.

- Men det er jo så få kvinner som søker seg til disse stillingene. Det er typisk kvinner å ha en ydmyk innstilling til sin egen kompetanse. Man må kjenne til mulighetene som finnes, og så må man ikke la seg stoppe av eventuelle fordommer, sier Erica Blomgren, som i dag er sjefstrateg i SEB i Oslo.

- Innstillingen og egenskapene som teller
Mandag denne uken stilte hun opp på Nova Nettworks´ konferanse "Neste generasjon kvinnelige ledere" i Oslo, der over 60 unge kvinnelige talenter med lederambisjoner hadde møtt frem. Erica Blomgren har flere gode råd til kvinner som vil lykkes:

- Holdningen er viktigst: Du ha tro på deg selv og ha troen på at du er kompetent nok. Om du er mann eller kvinne er helt uvesentlig i den jobben jeg har, det er innstillingen og egenskapene som teller. Man skal være offensiv, strategisk og kjapp i hodet, sa Blomgren til de fremmøtte.

Erica Blomgren ble svensk mester i basketball og spilte på elitenivå i flere år.

- Mange spør om jeg ikke savner basketen. Men nei, jeg gjør ikke det. For det første er det deilig å slippe å trene så mye, men fremfor alt får jeg den actionen jeg trenger hver dag på jobben. Hver dag er jo som en SM-finale, bare at vi konkurrerer sammen. Det er enormt inspirerende, sier sjefstrategen i SEB.

Les også: - Må ofre noe for å nå til topps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.