I forrige uke åpnet den danske professoren James Vaupel et nytt senter for aldersforskning - med en pangstart. For Vaupel ser for seg et helt annet arbeidsliv enn det de aller fleste lever i dag:

Hans karriereplan går ut på at ingen jobber mer enn 25 timer i uken, men til gjengjeld jobber man helt til fylte 80 år, skriver Forbes.com.

- Når du er 20 vil du heller bruke mer tid sammen med vennene dine. Når du er 35 ønsker du tid sammen med barna dine. Men når du passerer 70 år har du mye mer tid til å jobbe, er forkl#229en hans.

- Det viktigste er at alle legger ned så så mye arbeid - ikke når i livet vi gjør denne jobben, sier han.

- Vi vet at eldre mennesker er innstilt på å fortsette å jobbe hvis de er i stand til det. Og jeg tipper at unge mennesker vil foretrekke å jobbe mindre når de er unge hvis de har mulighet til å ta det igjen når de blir eldre, legger han til.

Sprøtt eller brilliant?
- Jeg tror mange ville foretrekke et nytt system i stedet for det vi har i dag. Men dette er noen av de tingene vi vil se nærmere på på det nye senteret, bemerker James Vaupel.

Karriereekspertene har delte meninger om Vaupels oppsiktsvekkende idé. Noen mener det er sprøtt, andre kaller ideen brilliant.

- Det er en viss logikk i argumentet hans. Forskning viser at eldre mennesker som jobber deltid er friskere enn de som ikke gjør det, noe som skulle tyde på at jobbing sent i livet faktisk kan være en fordel. I tillegg gir det deg mer tid til familien når du er ung, sier Whitson Gordon hos Lifehacker.

Les også: - Med én gang du er over 45, er det ingen som vil ha deg

<b>- 45 år, kjære vene, det er jo ungt!</b>

<b>Her er verdens minst stressende yrker</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.