- Vi må rekruttere blant de beste elevene på videregående skole, sier Solberg i sin tale på NHOs årskonferanse i Operaen i dag.

Hun har tidligere sagt at læreryrket skal være blant de mest attraktive innen 2030, og det holder hun fast med.

- Noen synes kanskje at jeg høres litt monoman ut siden jeg hele tiden snakker om lærere, men jeg har bare så vidt begynt. Jeg kommer til å fortsette til vi har fått det til.

Solberg vil at at de gode lærerne skal bli i skolen og bli i klasserommet. Slik er det ikke i dag, viser hun.

- I dag går karriereveien for gode lærer ut av klasserommet og inn i administrasjonen. De som er best til å lære bort administrerer. Lærerne må se at det er mulig å få faglig utvikling og faglig lederansvar.

Solberg avslører i dag at regjeringen allerede er i gang med samtaler med lærerorganisasjonene for å få til et slags belønningssystem for lærere.

- Det har jeg tro på at vi skal få til, sier Solberg.

LES OGSÅ: Vil gi realfagsstudenter mer stipend (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.