President i NHO, Tore Ulstein, startet dagens årskonferanse med å foreslå økt stipend til teknologi og realfagsstudenter.

Dette for å stimulere flere til å velge realfag, noe som ble understreket som viktig i flere av dagens innlegg.

Statsminister Erna Solberg sa like etter:

- Uten realfagsarbeidere hadde vi ikke klart å temme fossen eller hente opp gass. Vi har ikke råd til å mangle realfagskompetanse.

Leder for Tekna-studentene Kim Allgot ønsker ikke økt stipend for seg og sine.

- Insentiver som gir en direkte økonomisk gevinst på veldig kort sikt vil kunne lokke studenter til utdanningen på feil grunnlag. Alle skal ikke, og bør ikke velge teknologi og realfagsstudier, sier Allgot, leder for Tekna-studentene til DN.

Tekna-studentene omfatter studenter som tar en mastergrad innen teknisk og naturvitenskapelige fag, og er altså i målgruppen for økt stipend om NHO får det som de vil.

Allgot satt i salen under dagens konferanse og mener det er andre ting som må gjøres for å vekke interessen for realfag. Han mener fremsnakking av teknologi og realfag er riktig vei å gå, og advarer mot å tenke at det finnes en ”quick fix”.

- Det er mye viktigere å satse tidlig for å øke interessen og gløden for faget. Dersom elevene ikke ser at en utdanning innen teknologi og realfag gir en høy lønn, både som nyutdannet og senre i livet og heller lar seg friste av høyere stipend er jeg usikker på om de starter på utdanningen på rett grunnlag.

Heller ikke forsknings og studiesjef på Universitetssenteret på Svalbard, Christin Kristofferesen var begeistret for forslaget.

- Skeptisk til å definere samfunnets utdanningsbehov slik. Samfunnsfag viktig, skrev AP-politikeren på Twitter like etter.

LES OGSÅ:

Nå er Norges maktelite samlet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.