- Det rådet jeg fikk selv er: Gi alt og ikke driv med det som et hobbyprosjekt på siden. Sett heller en tidsfrist på et halvt år og gi alt. Gjør en det på siden er det umulig å få med investorer. Det er krevende og risikabelt, men det jeg egentlig sier er: Si opp jobben, sier Silje Vallestad (33), gründer av Bipper og kåret til årets gründerkvinne i 2011.

Med vinnerpengene på én million kroner fra Innovasjon Norge utviklet og lanserte hun bSafe i fjor sommer. BSafe er en mobil-app som brukes som et trygghetsalarm. Appen var på markedet for Android og Iphone i september i år, kun en måned før antallet overfallsvoldtekter økte dramatisk i hovedstaden.

Les: Studerer, jobber og starter bedrift

Ivar Arnesen (36)
Utvikler av spionprogrammet Sportradar:
- Jobb hardt. De må være forberedt på å jobbe hardt, og de må synes at det er gøy. Det er ikke noe som kommer gratis, så man må brenne for den ideen. Da vi startet opp, tror jeg vi brøt arbeidsmiljøloven med god margin. Vi jobbet 12 timer om dagen syv dager i uken, og ferie fantes ikke. Nå er det litt bedre.

Les: Cupcakes som levebrød

Gunn Ovesen (58)
Admin. dir. i Innovasjon Norge:
- Vær mer opptatt av markedet og kundene enn fint design. Det hjelper ikke å ha gode produkter dersom det ikke er noen til å kjøpe det til den prisen du vil ha. Lag produktet slik som kundene og markedet vil ha det. Og vær utholdende. Gründerskap er ikke en sprint, det er et maraton.

Les: Pop med entreprenørskap

Mikkel Gedde (27)
Utvikler i Fennek & Friends, årets gründere 2011:
- Det gjelder å ha litt hårete mål. Start tidlig, gjør gode forberedelser og så er det bare å kaste seg ut i det. Ved å prøve og feile lærer en mye. Uten det kommer en ingen vei, og unge har ikke så mange forpliktelser. Det gjelder å få med gode folk med forskjellig bakgrunn. Det var det vi gjorde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.