92 hybler, 12 parleiligheter, ett kjøkken.

Nei, det er ikke et nytt sosialt eksperiment på vei til en tv-kanal nær deg, det er planen for Teknobyen studentleiligheter i Trondheim.

Kjøkken på 150 kvm
En hybel vil koste rundt 4300 kr i måneden, og rommene fordeler seg på seks etasjer. Andreetasjen er et stort felleskjøkken på 150 kvadratmeter der beboerne skal fordeles på åtte kokestasjoner. Det blir et "spennende prosjekt", skal vi tro boligsjef ved SiT Bolig, Synnøve Hammer.

- Vi har fått veldig mange søknader fra førsteårsstudenter, men vi har bestemt oss for at vi ønsker en god blanding av gamle og nye studenter i den nye studentbyen. Det er en fordel at noen av studentene er mer trent i å bo alene og kan ta et ansvar for fellesområder. Alle kan ikke komme rett fra grytene til mor, sier Hammer til Adresseavisen.

Felleskjøkken skremmer ikke
For å få mikse nye og erfarne hybelboere har studentsamskipnaden sendt ut henvendelser til alle som sto på ventelister til de andre studentboligene. Adresseavisen skriver nå at det nye boligkomplekset er fylt opp, og studentene skal etter planen flytte inn i august.

Flere saker fra DN Talent:

Ine leier hybel med tjener

- Hva med venner da, Ida?

Nominert til "Mad Men"-pris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.