Du kjenner kanskje igjen følelsen: Du er usikker, nervøs, vet ikke hvem du skal snakke med eller hva du skal snakke om. Å være ny i jobben er en stor utfordring, og det er lett å føle seg utenfor i starten. Men det gjelder å møte frykten fremfor å skygge unna. Thedailymuse.com lister opp fem måter du kan få nervene i sjakk på. Følg disse rådene og øk selvtilliten din.

1) Slapp av.

Er kroppen din anspent og ansiktet ditt sammenbitt, stresser du ikke bare deg selv. Du stresser også de nye kollegene dine. Ikke gå i forsvarsposisjon, men pust ut, senk skuldrene og slapp helt av - ellers er det nærmest umulig å fokusere på å gjøre en god jobb og heller ikke lett å få en god tone med de andre på jobben. Husk at kroppen din speiler det som skjer i deg innvendig.

2) Husk hvorfor du er der.

Frykten ved å begynne i en ny jobb i en stor ny bygning kan lett få deg til å glemme hvorfor du er der i utgangspunktet. Husk at du ble valgt ut til denne jobben. De vil ha deg der. De mener du er den beste til oppgaven. Arbeidsgiveren din tror på deg og ønsker at du skal lykkes. Ikke glem det.

3) Ha tro på prosessen.

I alle nye roller er det et press om å prestere helt fra starten av. Men husk at du ikke behøver å ha alle svarene med én gang. Ikke lat som du er en verdensmester og kan klare alt. Ingen forventer det av deg. Spør og lytt til mer erfarne kolleger hvis du lurer på noe.

4) Husk at alle på arbeidsplassen har vært i samme situasjon som deg.

Det er lett å være ny og tro at alle de andre er mye bedre enn deg. Slik er det ikke. Alle kan gjøre feil og alle har mangler. Ikke sammenlign deg med andre. Alle har vært nye i jobben på et eller annet tidspunkt.

5) Den nye normalen.

Nye ting er skremmende. Slik er det. Men frykt og spenning er ikke et problem, det er helt normalt. Forsikre deg selv om at frykten ikke tar livet av deg, men gjør deg sterkere. Du har fått jobben og etter en stund vil du være trygg i denne jobben.

Les også: Åtte tegn på at du har den perfekte jobben

Dette skiller talentene fra «røkla»

- Ikke vær en besserwisser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.