Student Olav Furset (23) håper en sommer hos DnB Nor vil føre til gode kontakter.

Da DnB Nor-konsernet lyste ut sine internship, fikk det inn nesten 500 søknader. Dette er første gang DnB Nor har gått aktivt ut og rekruttert «interns» i tillegg til sommervikarer.

– Vi ser fra undersøkelser at det er via internship at man får tak i de aller beste, sier fagsjef og rekrutterer Glenn Menkin.

Les også: Sommer på prøve i Deloitte for NHH-student

Vil unngå «samlebåndstempel»
Prosessen med å velge ut internship-kandidatene var omfattende. Av nesten 500 søkere ble 60 plukket ut for nærmere vurdering. Rundt 30 av disse ble kalt inn til intervju. Etter en omfattende runde med numeriske og verbale tester, satt DnB Nor til slutt igjen med ti kandidater. I tillegg kommer fem masterstudenter fra BI som får internshipet integrert som en del av graden – et nytt prøveprosjekt i regi av BI og DnB Nor.

– Hadde vi kalt sommerjobbene våre for internship, hadde mange blitt skuffet. Kjennetegnet ved internship er nettopp at det er krevende oppgaver som krever oppfølging. Det er viktig at vi ikke har for mange, ellers ville konseptet fått et slags samlebåndstempel, sier Menkin.

En av internship-kandidatene som skal jobbe ved DnB Nors Bergen-kontor i sommer, er Olav Furset (23).

– Jeg håper at internshipet vil skaffe meg gode kontakter hos DnB Nor, at det blir lettere å søke seg jobb etterpå, og at jeg treffer blink i forhold til bankbransjen, sier 23-åringen.

Furset har en bachelorgrad i siviløkonomi fra Handelshøyskolen i Bergen. Til høsten begynner han på mastergraden, og tenker da å velge en spesialisering innen økonomisk analyse eller finansiell økonomi.

Høy hjernekapasitet
I DnB Nor har han fått i oppdrag å utvikle en modell for å analysere effektiviteten til bankkontorer og filialer.

– Jeg tror internshipet vil vise at jeg er i stand til å håndtere de kravene som vil stilles til meg når jeg er ferdigutdannet og klar for arbeidslivet. Det er bare å gi alt og vise hva jeg kan, sier Furset.

DnB Nors «interns» er utplassert ved bankens ulike filialer i Oslo, Bergen og Stockholm. De skal jobbe med krevende utrednings- og analyseoppgaver i de ulike forretningsområdene i konsernet, ifølge Glenn Menkin.

– Vi er nødt til å tilby utfordrende oppgaver, ellers risikerer vi at de kjeder seg. Dette er studenter med høy hjernekapasitet, og som forventer oppfølging. Derfor er det helt avgjørende at vi stiller opp, sier Menkin.

Les også: Sommer på prøve i Deloitte for NHH-student (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.