Av fjorårets avgangsstudenter fra BI og NHH endte så godt som samtlige i relevante jobber etter studiene. Nå sliter imidlertid nyutdannede økonomistudenter med å få jobb, skriver Dagens Næringsliv.

I år er det flere hundre avgangsstudenter på BI. I motsetning til de siste årene, hvor studentene kunne velge og vrake i jobbtilbud, er det nå mye vanskeligere å få jobb.

- Jeg kjenner veldig mange medstudenter som har søkt og ikke blitt innkalt til intervju. Det er nok mange som er litt frustrerte. Det er nå langt flere som må slåss om jobbene samtidig som det er langt færre ledige stillinger som lyses ut, sier Henning André Midttun (25) til DN

Midttun har søkt på åtte-ti jobber, har flere ganger blitt innkalt til intervju, og venter nå på et svar på en traineejobb i en bank. 25-åringen skal levere sin masteroppgave 1. september og er inne i sitt femte og siste år på BI.

Rett i jobb - ifjor
Ferske tall fra Handelshøyskolen BI viser at 92 prosent av alle BI-studenter var i jobb seks måneder etter endt studium i januar 2008.

På Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen gikk de aller fleste avgangstudentene rett ut i ny jobb da de avsluttet studiene i fjor sommer, og 85 prosent hadde sikret seg relevant jobb før de var ferdig med studiene.

Nå er det nye tider, også i Bergen, der studentenes næringslivsutvalg må jobbe hardere for å få besøk av bedrifter på høyskolen.

- Toppkandidatene får fremdeles jobb. Men de som er like under og lett ville fått jobb i høst, får nå problemer, sa HR-sjef Bjørn Vihovde i Ernst & Young til BT nylig.

Les også: Fleksibel jobb? Nei, takk!
Mister jobben - blir lønnsvinnere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.