Månedsleien for boliger steg samlet sett med 0,3 prosent fra 1. kvartal 2012 til 2. kvartal 2012. Ettroms boliger hadde størst endring i leien med en økning på 0,6 prosent. To-roms leiligheter økte i snitt med 0,5 prosent, mens større boliger bare hadde marginal økning i prisen.

Det viser den siste utgaven av Leiemarkedsundersøkelsen fra SSB, som ble publisert i dag, mandag.

Det er fortsatt dyrest å leie bolig i Oslo og Bærum. Denne regionen hadde i 2. kvartal en gjennomsnittlig månedsleie på 9008 kroner, noe som tilsvarte en økning på 0,5 prosent fra 1. kvartal 2012. Gjennomsnittlig månedsleie i landets minste tettsteder, og i spredtbygde steg med kun 0,2 prosent. Månedsleien i disse områdene har generelt det laveste nivået og var i gjennomsnitt på 4730 kroner i 2. kvartal 2012 - en økning på fattige ti kroner måneden siden første kvartal.

Med dobbelt så høy prisvekst for de aller minste boligene er nå forskjellen på ett og to rom i ferd med å bli meget liten. I snitt koster en ettroms-leilighet nå 5025 kroner i måneden, mens man ved å gå opp 800 kroner måneden kan få en toromsleilighet.



Les også:

<b>Her kan unge bo billig</b>

<b>Boligkrisen avblåst for student</b>

<b>Leier ut 25 kvadratmeter for 9500,-</b>

<b>Hybel med flislagt bad til 2000 kroner</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.