Etter å ha gått gjennom et tusentalls evalueringer av ledere, fant konsulentene og forfatterne Amy Jen Su og Muriel Maignan Wilkins tre vaner som kolleger og medarbeidere har problemer med å akseptere, skriver Chef.se .

De to kvinnene blogger også jevnlig på nettstedet Harvard Business Review.

Her er de tre tingene du som leder fremfor alt bør unngå, ifølge de to konsulentene.

  • Dømmende kroppsspråk
    Små sukk, skarpe blikk, og å trekke på skuldrene. Det handler om små nyanser, men vi mennesker er veldig flinke til å tolke selv subtile signaler. Forskning viser at 75 til 90 prosent av påvirkningen vi har på andre kommer fra kroppsspråket vårt. Selv tonen i stemmen spiller en stor rolle. Høres du vennlig eller sarkastisk ut? Kritisk eller innbydende? Du er sannsynligvis ikke bevisst brysk. Det er mer sannsynlig at det bare glipper ut av deg, spesielt når du er stresset. Men det påvirker dine ansatte mer enn du tror.
  • Avbryte eller avhøre
    Det å skape et trygt miljø der ansatte fritt kan uttrykke sine ideer, skal være bra for kreativitet og innovasjon. Samme filosofi tilsier at du bør dempe din impuls om å avbryte en ansatt som kommer med halvgjennomtenkte forslag. Still heller åpne spørsmål for å finne ut mer om ideen. Selvfølgelig er det viktig at de ansatte kommuniserer klart og forståelig, men noen ganger trenger de litt hjelp.
  • Ikke konsekvent
    Både kolleger og medarbeidere kommenterer ofte i studier hvor avskrekkende det er å ha en leder med "to ansikter". Lederen kan være sjarmerende i ledergruppen, men respektløse overfor sine underordnede. Det gjør de ansatte veldig nervøse fordi de ikke vet hvordan lederen kommer til å oppføre seg. Det kan skape en passiv-aggressiv atferd blant ansatte som av den grunn prøver å unngå konflikter.

Tidligere i år laget Forbes.com en liste over 8 fallgruver du kan havne i som leder.

Les: Dette gjør deg til en dårlig sjef

Les også: Sier nei til alfahann-toppledelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.