Det er ikke så lett å få folk til å flytte sin kompetanse og familie til Flatangen i Nord-Trøndelag.

- Vi ser at vi bor i utkanten, og det er en utfordring å få folk med spesialkompetanse hit og det er enda vanskeligere å få dem til å bli, sier daglig leder og eier av Bjørøya Fiskeoppdrett, Per Anton Løfsnes.

Satser lokalt
Da er det mer fornuftig, sier Løfsnes, å satse på dem man har. En av dem er sambygdingen Sondre Johnsrud (22) som har jobbet på oppdrettsanlegget i ferier og i helger. Nå begynner han på en bachelor i Økonomi og administrasjon på Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Han vil ikke glemme sin gamle deltidsjobb. Avtalen er signert og planen klar: Etter studiene får han tilbud om jobb hos fiskeoppdretten og for hvert år han jobber hos dem, betaler de ett år med studielån i tillegg til vanlig lønn.

Glad i hjembygden
- Bedriften er profesjonell, og du merker at det satses. Jeg er glad i hjembygda mi, og dette virker som en veldig god løsning for meg, sier Johnsrud som tidligere har gått befalsskolen.

- Hvorfor vil du ha mer utdannelse?

- Det er greit å ha om du etter ti år i bedriften vil prøve noe nytt. Det er også artig å ha med seg nye innfallssvinkler til jobben. Det er jo ikke så mange som har høgskoleutdannelse i den delen av bransjen.

Flere saker fra DN Talent:

2.000 ledige studieplasser på restetorget

Skulle spraymale NHH

Fattigere studenter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.