Harvard-universitetet i USA er fortsatt verdens beste, viser den årlige rangeringen over verdens 200 beste universiteter fra Times Higher Education (THE).

Universitetet i Bergen er med 135. plass det beste Norge har å by på. På fjorårets ranking havnet de på 144. plass.

Universitetet i Oslo ble rammet av rapporteringsfeil og er dermed ikke med på listen. THE opplyser at UiO blir lagt til oversikten så snart tallene er korrekt oppgitt, ifølge kommunikasjonsdirektør Siv Nordrum ved UiO.

Ifjor kom UiO på 101. plass.

Svenskene er best i Norden
I Norden er det svenskene som gjør det best, med Karolinska institutet på 43. plass. Sverige er representert med seks universiteter på listen over de 200 beste i verden.

Finland er representert med Universitetet i Helsingfors som ligger på 102. plass på listen. I Danmark er det Danmarks Tekniske Universitet (DTU) som gjør det best, med 122. plass på listen. Danmark har til sammen tre universiteter på listen.

Som i fjor er det Harvard-universitetet i USA som topper listen over verdens beste. Amerikanske universiteter inntar de fem første plassene på listen, og har med totalt 71 universiteter en stor andel av de beste som finnes i verden.

Storbritannia er imidlertid godt representert, og erkerivalene Cambridge og Oxford ligger begge på sjette plass.

Professor om UiO: - Skandaløst dårlig undervisning

Les også: 10 råd til bedre studentøkonomi
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.