Ni av ti arbeidsgivere er fornøyd med arbeidsinnsatsen til sine unge sommervikarer, viser en undersøkelse (HSH) har foretatt.

Undersøkelsen er gjennomført etter debatten om late og kravstore ungdommer i Dagens Næringslivs spalter i sommer.

- Hele 90 prosent bekrefter at norsk ungdom faktisk vil noe. Beskrivelser som går igjen fra arbeidsgiver er pliktoppfyllende, arbeidsomme, motiverte, serviceinnstilte og blide. Noe som lover godt for fremtiden, hvor de fleste jobbene vil ligge innenfor handel og tjenester, sier Vibeke Hammer Madsen, sjef i HSH, til Dagens Næringsliv.

Jenter mest pliktoppfyllende
Beskrivelser som pliktoppfyllende og arbeidsvillige går igjen i undersøkelsen, og mange av arbeidsgiverne peker på at ungdommene er flinke til å håndtere kunder og gir god service.

I tillegg er det mange av bedriftene som melder om at jentene er flinkere enn guttene, skriver DN.

Begge må yte
Ifølge arbeidsgiverne får man mye mer ut av vikarene når sjefene også er bevisste på sitt ansvar.

- Dette er et samarbeid hvor begge parter må yte. Sommerjobben er ofte en inngangsbillett til arbeidsmarkedet, og mange av vikarene får videre ansettelse etter å ha vist god arbeidsinnsats og moral, sier Madsen til DN.

Les andre innlegg i debatten: Mener unge er kresne og kravstore

<b>- Norsk ungdom har ingen respekt for arbeidsgiver</b>

<b>- Noe har gått tapt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.