Onsdag og torsdag denne uken ble Ungt Entreprenørskap (UE) Europamesterskap for Studentbedrifter avholdt i Skopje, Makedonia. To norske studentbedrifter hevdet seg i konkurransen.

Utilia Studentbedrift fra Høgskolen i Telemark vant prisen Best International Potential Award.

Figuma Studentbedrift fra Høgskolen i Ålesund tok hjem tredje plassen i Company of the year Award.

- Lærerik prosess
- Det har vært en utrolig lærerik prosess, der vi har lært oss å se løsninger framfor problemer. Dette har gitt oss den bekreftelsen vi trenger for å ta Utilia Studentbedrift videre til et AS og satse internasjonalt, sier daglig leder i Utilia Studentbedrift fra Høgskolen i Telemark, Andreas Larsen Aarsvold, i en pressemelding.

De unge entrepenørene fra Ålesund var også svært fornøyde med bragden.

- På tredje plass av totalt 20.000 deltagende studenter i Europa er helt fantastisk. Vi har lært ufattelig mye gjennom samarbeid med forelesere og lokalt næringsliv. Ikke minst har det vært nyttig å få delta i NM og EM og treffe andre unge entreprenører, sier Inger Anne Overå, daglig leder i Figuma SB.

Samarbeid mellom skole og næringsliv
16 studentbedrifter fra 11 europeiske land konkurrerte om å bli den beste studentbedriften i Europa.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell organisasjon som jobber med entreprenørskap i skolen og samarbeid mellom skole og næringsliv. Mer enn 150.000 elever/studenter deltar årlig i ulike programmer og aktiviteter i UEs regi – fra grunnskolen til masternivå.

Organisasjonen har samarbeidspartnere fra offentlig og privat sektor. Over 10.000 personer fra arbeids- og næringsliv engasjerer seg hvert år som mentorer og veiledere i UEs programmer.

Les også: Studerer, jobber og starter bedrift

Pop med entreprenørskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.