I høst har det vært møter mellom ledelsen på NHH og ledelsen i Norges Bank Investment Management (NBIM), populært kalt Oljefondet, skriver studentavisen K7 Bulletin ved Norges Handelshøyskole.

Formålet med møtene skal ha vært undersøkelser rundt hvordan Oljefondet kan bidra med å styrke doktorgradsprogrammer ved NHH.

- Vi oppfatter et behov for å gjøre doktorgradsprogrammene mer attraktive. Det handler ikke bare om penger, men også prestisje. Vi ser også for oss at det er mulighet for samarbeid mellom ulike utdanningsinstitusjoner, og at de kunne gått sammen om felles doktogradsprogrammer, sier Chief Risk Officer Trond Grande i NBIM til K7 Bulletin.

Håper på kompetanseheving
Grande håper at Oljefondet gjennom sponsing av doktorgradsprogrammer kan produsere flere dyktige forvaltere.

NBIM har hatt prosjektet i tankene i ett års tid, og Grande håper å kunne presentere et fullfinansiert prosjekt på nyåret 2011. NBIM har også hatt formelle møter med BI og NTNU, og har fått positiv respons fra institusjonene.

Grande ønsker ikke å si hvor mye penger som skal brukes på doktorgradsprogrammene, men etter det avisen kjenner til skal det være snakk om rundt 20 millioner kroner.

Finansprofessor Tore Johnsen ved NHH er positiv til forslaget.

- Vi får håpe at det er mulig å gjennomføre dette, sier han til avisen.

Les også:

Nå skal NHH bli best i Europa

Oppfatter studentene som late

Skremt av unges pengebruk

- Kult å se hvordan de store gutta driver business (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.