I en undersøkelse som ble lagt frem i dag fremstår de norske studentene som Nordens mest kravstore.

De vil ha høy begynnerlønn, mange frynsegoder, overtidsbetaling og gratis videreutdannelse. Men de vil helst ikke være sjefer, ifølge studentundersøkelsen utført av konsulentselskapet Universum basert på data fra 35.000 studenter ved nordiske høyskoler og universiteter.

Les: Norske studenter stiller høye krav

- Direkte feilaktig
- Fremstillingen av ”kravstore” og ”ansvarsløse” studenter er direkte feilaktig, administrerende direktør Elisabeth Kristensen i Siviløkonomene til DN.no.

I hvert fall når det gjelder siviløkonomstudenter.  

I foreningens egen undersøkelse foretatt blant vordende siviløkonomer kommer det frem at 8 av 10 er motivert for en lederkarriere. Mange er også villig til å jobbe mye overtid.

- Vår undersøkelse viser at studentene har rimelig høye forventninger til begynnerlønn. De er opptatt av karriere, men de er villige til å jobbe for det. Undersøkelsen viser at de regner med å jobbe langt mer enn normal arbeidstid. Og at de ønsker å ta ansvar gjennom å være ledere, påpeker Kristensen.

- Rimelige forventninger om kompensasjon
50 prosent av studentene er villige til å jobbe 51-65 timer eller mer i uka i gjennomsnitt første året hos ny arbeidsgiver etter endte studier dersom de har overtidsbetaling.

- Når halvparten av økonomistudentene er villig til å jobbe langt utover normalarbeidstid, er det rimelig at disse også har forventinger om kompensasjon for dette, sier Elisabeth Kristensen.

Hun viser til at mange nyutdannede siviløkonomer begynner sin karriere innen revisjon, der overtidsbetaling er en viktig del av totalavlønningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.