Et hundretalls mennesker møtte i går opp i konsuletselskapet Assessits lokaler i Nydalen for å få meg seg kåringen av Årets unge leder (ÅUL).

Av 100 nominerte unge ledere var det til slutt avdelingsleder Tore Relling (34) fra logistikkfirmaet Kuehne-Nagel, som ble kronet med den gjeve tittelen.

- Dette var overraskende og veldig gøy, sier en storfornøyd Relling til DN.no i det han er på vei ned fra scenen med blomsterbukett, og et bilde av den unge kunstneren Bodil Paus.

Omfattende testing
Kandidatene til prisen har siden november 2011 gjennomgått en rekke tester, blant annet to caseoppgaver, personlighetstest og logiske tester.

Resultatene blir, i tillegg til å være en del av vurderingen i ÅUL, brukt i et forskningsprosjekt om ledelse på Handelshøyskolen BI.

- Det har vært en lærerik og utfordrende prosess, og det var mange gode kandidater, sier Relling, som har tatt lederutdanning i Forsvaret.

- Har du noen gode ledelsestips til andre unge ledere?

- Jeg tror det er viktig å forstå at de ansatte er ulike, og at de har ulike behov. Og så er det viktig å huske på at jobben skal være et artig sted å være, sier Relling.

- Den beste kandidaten
Gründer av Assessit og juryformann i ÅUL, Øistein Magnussen, sier til DN.no at det er flere ting som gjør Relling til en god leder.

- Først og fremst er han lyttende, sympatisk og opptatt av medarbeiderne sine. I tillegg jobber han strukturert, setter klare og realistiske mål og har et overordnet blikk på bedriften, sier Magnussen.

- Alt i alt var han den beste kandidaten og vi tror han har et stort potensial for videre lederskap. Vi vet også at arbeidsgiveren er opptatt å gi Tore nye muligheter i Kuehne-Nagel.

Magnussen forteller at kåringen også er ment for å annerkjenne lederrollen, som han mener at stadig blir tøffere.

- Det blir mer og mer utfordrende å være leder, og vi ønsker et større fokus på ungt lederskap. Det som ofte kjennetegner virkelig fremragende ledere i dag, er at de er omsorgsfulle, empatiske og flinke til å lytte. Og dette går igjen hos mange unge ledere: De er flinke til å jobbe med mennesker.

Satser på lederutvikling
HR-direktør i Khune-Nagel, Rune Bjørhovd, sier til DN.no at de ser på Relling som en mann for fremtiden.

- Siden han begynte hos oss i april 2010 har han vist en solid trygghet når det gjelder ledelse, og han har tatt et stort ansvar som avdelingsleder for 25 personer, forteller Bjørhovd.

- Tore har har et godt hode for analyse, et stort hjerte for de han jobber sammen med, og han har stor arbeidskapasitet. En veldig balansert og god leder, sier han.

Bjørhovd forteller at Khune-Nagel satser på lederutvikling, og at han er stolt av Relling.

- Vi ønsker å utvikle lederne våre, og vi er stolte av Tore og veldig glade på hans vegne, sier Bjørhovd.

Mer om unge ledere:

Stine Åsland (29) hoppet av skolen og hadde 17 ansatte i en alder av 21

Solgte onepiecer for 72 millioner

Cupcakes som levebrød (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.